4 porcijos:
- 450 g vištienos krūtinėlės;
- 1 raudonosios paprikos;
- 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 0,5 a.š. maltos rūkytos raudonosios paprikos;
- 0,5 a.š. malto kumino;
- 65 g konservuotų juodųjų pupelių;
- 140 g konservuotų kukurūzų;
- žiupsnelio pjaustytų marinuoto jelapeno;
- 8-10 vyšninių pomidorų;
- 120 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Vištienos krūtinėlę ir raudonąją papriką supjaustykite stambesniais kubeliais. Suberkite maltas paprikas, kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite vištieną su paprika. Kepkite ant stipresnės ugnies apie 8 min. arba tol, kol vištienos gabalėliai bus iškepę.
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite iškeptą vištieną, suberkite juodąsias pupeles, kukurūzus, jelapeną, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus, užberkite fermentinio sūrio ir kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol kol sūris išsilydys ir apskrus.
- Kiaulienos šoninę supjaustykite šiaudeliais, apskrudinkite sausoje keptuvėje ir perdėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Ant iškepusio apkepo užberkite šoninę ir iš karto patiekite.
Skanaus.