Nesaldus pyragas su alyvuogėmis

Gaminant maistą man itin patinka stebėti, kaip visiškai paprastos ir iš pirmo žvilgsnio nedarančios sudedamosios dalys, sumaišytos tarpusavyje, virsta nepaprastu patiekalu. Šis pyragas su alyvuogėmis yra pats geriausias tokio virsmo pavyzdys.

Ar kada nors pagalvojote, kad karamelizuoti svogūnai ir alyvuogės yra fantastiškas derinys? Aš irgi nemaniau, kol neparagavau šio pyrago.

Minimum ingredientų – tešla, svogūnai, alyvuogės – ir jau turime stebuklingą pyragą.


Jums reikės (4 porcijos) :

  • 500 g bemielės veganiškos tešlos

Arba


Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 350 ml drungno vandens
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arbt. š. druskos

Įdarui:

  • Kokoso aliejaus
  • 5-7 vidutinio dydžio svogūnų
  • 2 šaukštai agavos/klevų sirupo
  • 5 šaukštai balzaminio acto
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • Druskos, juodųjų pipirų


Ką daryti:


  1. Tešlai dubenyje išmaišykite miltus, druską. Užpilkite 350 – 400 ml drungno vandens ir aliejų, išmaišykite ir suminkykite tešlą, kad nebekibtų prie rankų.
  2. Uždengę dubenį sudrėkintu rankšluosčiu (kad tešla nedžiūtų), palikite tešlą 1 val. kambario temperatūroje.
  3. Kol tešla ilsisi, pasigaminkite įdarą.
  4. Į įkaitintą keptuvę supilkite kokoso aliejų, suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol apskrus. Įdėkite agavos/klevų sirupo, įpilkite balzaminio acto. Kepinkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies ir sukrėskite į dubenį atvėsti.
  5. Padalinkite tešlą į 4 gabaliukus ir iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite stačiakampį.
  6. Ant kiekvieno jo sudėkite pravėsusius svogūnus, alyvuoges, paskaninkite druska ir pipirais. Tešlos stačiakampį susukite į storą „cigarą“ ir supjaustykite į keturias dalis.
  7. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir sudėkite supjaustytus gabaliukus vertikaliai.
  8. Kepkite 190 °C orkaitėje 15-20 min.


pyragas
pyragas
Asmeninio albumo nuotr.


Skanaus!


https://www.kastasavokadas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis