Ar kada nors pagalvojote, kad karamelizuoti svogūnai ir alyvuogės yra fantastiškas derinys? Aš irgi nemaniau, kol neparagavau šio pyrago.
Minimum ingredientų – tešla, svogūnai, alyvuogės – ir jau turime stebuklingą pyragą.
Jums reikės (4 porcijos) :
- 500 g bemielės veganiškos tešlos
Arba
Tešlai:
- 500 g miltų
- 350 ml drungno vandens
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 arbt. š. druskos
Įdarui:
- Kokoso aliejaus
- 5-7 vidutinio dydžio svogūnų
- 2 šaukštai agavos/klevų sirupo
- 5 šaukštai balzaminio acto
- 100 g juodųjų alyvuogių
- Druskos, juodųjų pipirų
Ką daryti:
- Tešlai dubenyje išmaišykite miltus, druską. Užpilkite 350 – 400 ml drungno vandens ir aliejų, išmaišykite ir suminkykite tešlą, kad nebekibtų prie rankų.
- Uždengę dubenį sudrėkintu rankšluosčiu (kad tešla nedžiūtų), palikite tešlą 1 val. kambario temperatūroje.
- Kol tešla ilsisi, pasigaminkite įdarą.
- Į įkaitintą keptuvę supilkite kokoso aliejų, suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol apskrus. Įdėkite agavos/klevų sirupo, įpilkite balzaminio acto. Kepinkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies ir sukrėskite į dubenį atvėsti.
- Padalinkite tešlą į 4 gabaliukus ir iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite stačiakampį.
- Ant kiekvieno jo sudėkite pravėsusius svogūnus, alyvuoges, paskaninkite druska ir pipirais. Tešlos stačiakampį susukite į storą „cigarą“ ir supjaustykite į keturias dalis.
- Į skardą įtieskite kepimo popierių ir sudėkite supjaustytus gabaliukus vertikaliai.
- Kepkite 190 °C orkaitėje 15-20 min.
Skanaus!