4 porcijos
Reikės:
4 nedidelių burokėlių (nuplautų)
1 saldžiosios bulvės (nuplautos)
2 ar 3 saldžių apelsinų (nuplautų, nuluptų)
1 greipfruto (nuplauto, nulupto)
2 mandarinų (nuplautų, nuluptų)
3 ar 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 valgomojo svogūnėlio (angl. shallot, nulupto)
2 šaukštų raudonojo vyno acto
4 šaukštų skrudintų lazdynų riešutų
400 ml natūralaus jogurto
saujelės raudonėlių (arba peletrūnų)
šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį
Gaminame
* Burokėlius ir saldžiąją bulvę padėkite ant folijos lapo, pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir šiek tiek raudonėlių.
* Foliją su daržovėmis užsandarinkite, pašaukite į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 45 min. Tada burokėlius ir bulvę kiek atvėsinkite, nulupkite.
* Svogūną susmulkinkite, dubenėlyje užpilkite vyno actu, vieno apelsino sultimis ir likusiu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Šiuo marinatu užpilkite į skirtingus indus sudėtus – kad nenusidažytų – supjaustytus burokėlius ir saldžiąją bulvę. Pamarinuokite 15–20 min.
* Mandarinus, likusius apelsinus ir greipfrutą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Jogurtą sukrėskite į serviravimo indą, ant jo sudėkite burokėlius, saldžiąją bulvę, citrusus. Užberkite pasmulkintus riešutus, likusius raudonėlius, druskos, pipirų.