Citrusų ir burokėlių salotos su riešutais

Gaivesnei dienai – vitaminingos salotos.

4 porcijos


Reikės:

4 nedidelių burokėlių (nuplautų)

1 saldžiosios bulvės (nuplautos)

2 ar 3 saldžių apelsinų (nuplautų, nuluptų)

1 greipfruto (nuplauto, nulupto)

2 mandarinų (nuplautų, nuluptų)

3 ar 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 valgomojo svogūnėlio (angl. shallot, nulupto)

2 šaukštų raudonojo vyno acto

4 šaukštų skrudintų lazdynų riešutų

400 ml natūralaus jogurto

saujelės raudonėlių (arba peletrūnų)

šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį


Gaminame


* Burokėlius ir saldžiąją bulvę padėkite ant folijos lapo, pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir šiek tiek raudonėlių.

* Foliją su daržovėmis užsandarinkite, pašaukite į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 45 min. Tada burokėlius ir bulvę kiek atvėsinkite, nulupkite.

* Svogūną susmulkinkite, dubenėlyje užpilkite vyno actu, vieno apelsino sultimis ir likusiu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Šiuo marinatu užpilkite į skirtingus indus sudėtus – kad nenusidažytų – supjaustytus burokėlius ir saldžiąją bulvę. Pamarinuokite 15–20 min.

* Mandarinus, likusius apelsinus ir greipfrutą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Jogurtą sukrėskite į serviravimo indą, ant jo sudėkite burokėlius, saldžiąją bulvę, citrusus. Užberkite pasmulkintus riešutus, likusius raudonėlius, druskos, pipirų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis