Produktai pyragui:
5 M dydžio kiaušiniai
5 kupini šaukštai cukraus
5 kupini šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai tyro bekvapio aliejaus
5 dideli obuoliai
5 g cinamono
50 g miltelinio cukraus
Gaminame
* Kiaušiniai įmušami į plaktuvo ar virtuvinio kombaino indą ir plakami 7-8 minutes, tuomet suberiamas cukrus bei supilamas aliejus ir plakama dar tiek pat. Ilgas plakimo laikas leidžia išvengti kildintojų – kepimo miltelių ar gesintos sodos – naudojimo.
* Kiaušinių masė pilama į indą, kuriame bus maišoma tešla, įsijojami miltai ir maišoma iki miltai pilnai įsimaišo.
* Obuoliai nulupami, supjaustomi ketvirčiais, išimamos sėklos ir riekelės supjaustomos nedideliais kubeliais.
* Tešla pilama į kepimo formą, sukrečiami obuolių gabaliukai, tolygiai paskirstomi paviršiuje. Užberiamas cinamonas ir forma dedama į orkaitės vidurį, jungiama 180C kaitra kepimo režimu viršus-apačia. Kepama apie 40 minučių.
* Iškepęs ir atvėsęs pyragas pabarstomas milteliniu cukrumi, karštas labai gardus su vanilinių ledų kaušeliu.
* O kodėl mano pyrago gabaliukai tokie vienodi? Atsakymas paskutinėje foto, pagaliau gavau išsvajotą specialią silikoninę kepimo ar stingdymo gabaliukais formą. Ji tobula.