Pasibaigusio sotaus šventinio laikotarpio proga temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco išvirs lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą. Jis patikins, kad ir vaikai turėtų jos neatsisakyti, nes ji iš tikrųjų labai gardi.
Tuo tarpu Ali šį kartą išpildys žiūrovų prašymus ir iškeps bene populiariausią pasaulyje ispanišką – portugališką desertą „Churros“ (čiuros). Profesionalaus konditerio patarimai turėtų paskatinti televizijos žiūrovus pabandyti pasigaminti čiūras ir namuose, atkreipiant dėmesį į svarbiausią ingredientų kiekių taisyklę: „konditerijoje, kaip ir vaistinėje, turi būti viskas tikslu“.
Kaip teisingai elgtis su įkaitintu aliejumi bei kiti garsių virtuvės šefų naudingi patarimai virtuvėjė – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!
Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Reikės:
- 1 brokolio
- 100 g špinatų
- 1svogūno
- 4 vidutinių bulvių
- 2 sultinio kubelių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.
Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.
Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.
Aukštoje keptuvėje arba troškintuve į kaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.
Patiekti su skrudinta šviesia duona.
Skanaus!
Čiūros su pieninio šokolado padažu
Padažui reikės:
- 150 ml grietinėlės
- 150 g pieninio šokolado
Čiūroms reikės:
- 380 ml vandens
- 170 g sviesto
- 200 g miltų
- 6 kiaušinių
- 1 valg. š. cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 1 l aliejaus kepimui
Apvoliojimui reikės:
- 2 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. cinamono
Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.
Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele iki visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditerinio maišelio pagalba išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
Patiekti su pieninio šokolado padažu.
Skanaus!