Patys gardžiausi: purūs ir minkšti žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Reikės:


  • 15 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v.š. miltų;
  • 3 v.š. krakmolo;
  • 1 a.š. druskos;

įdarui:

  • 300g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų;

padažui:

  • 150g grietinės;
  • 150g pieno;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 1 a.š. miltų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • šv. krapų.


Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.

2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

Skanaus.


http://oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis