6 porcijos
Reikės:
6–7 kriaušių (nuplautų)
1 šaukšto romo arba brendžio
1 citrinos sulčių
1 šaukšto rudojo cukraus
80 g miltų
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
75 g cukraus
žiupsnio druskos
50 g sviesto
2 kiaušinių
1 šaukšto miltelinio cukraus
Gaminame
* Nulupkite kriaušių žievelę. Pusę kriaušių supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, supilkite romą, citrinos sultis, suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
* Kitame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei druską, supilkite ištirpintą atvėsintą sviestą, įmaišykite išplaktus kiaušinius ir viską gerai išplakite. Tada į tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytas kriaušes. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą.
* Likusias kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, kiekvieną jų suvilgykite likusiu romo, cukraus bei citrinų sulčių sirupu ir uždėkite ant tešlos skardoje.
* Kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val. Iškeptą ir atvėsintą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.