Švenčių stalui – medaus tortas ir naminiai šokoladiniai saldainiai

Naujamečio stalo puošmena!

Medaus tortas su želės gabaliukais



Leidyklos TERRA PUBLICA nuotr.



Apie 1,2 kg torto


Tešlai :

100 g natūralaus medaus

100 g cukraus

100 g margarino

2 didelių kiaušinių

10 g meduolių prieskonių

1 šaukštelio geriamosios sodos

300 g miltų


Kremui :

1 pakelio norimo skonio želės

15 g želatinos

450 g grietinės

100 g cukraus


Medų, cukrų ir margariną ištirpinti. Į pravėsusią masę įmaišyti kiaušinius, prieskonius, nugesintą sodą, suberti miltus ir užmaišyti tešlą. Ją palaikyti šaldytuve, kol sukietės, ir iškočioti 2–3 mm storio papločius. Iš jų išpjauti 7–8 apvalius paplotėlius. Kepti 200–220 °C temperatūros orkaitėje. Ar iškepę, patikrinti pakeliant peiliu iš apačios – papločiai turi nelinkti. Želę paruošti iš anksto ir supjaustyti gabaliukais. Želatiną, skirtą kremui, išbrinkinti su trupučiu vandens, o prieš pilant į kremą ištirpinti kaitinant. Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti paruoštos želatinos. Pagamintą kremą palaikyti 10 minučių šaldytuve, kad truputį sutirštėtų. Tortą formuoti formoje. Dėti paplotį, ant jo – kremo ir užberti želės gabaliukų. Torto viršų aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais. Įdėti į šaldytuvą. Sustingusį išimti iš formos. Šonus taip pat aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais.


Naminiai šokoladiniai saldainiai



Shutterstock nuotr.



400 g saldainių

200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)

200 g juodojo šokolado

20 g sviesto

mėgstamų riešutų

įvairių pabarstukų


Pašildyti grietinėlę, bet neužvirti. Į ją susmulkinti šokoladą ir viską maišant šildyti iki vienalytės masės. Įdėti sviesto, viską gerai išmaišyti ir atvėsinti. Po to išplakti iki putų. Šlapiomis rankomis atsargiai suformuoti vienodo dydžio kamuoliukus ir juos atvėsinti šaldytuve arba net šaldymo kameroje. Paruoštus saldainius apvolioti susmulkintuose riešutuose, pabarstukuose.


Daugiau receptų knygoje „Šventiniai patiekalai“:



knyga
knyga
Leidyklos TERRA PUBLICA nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis