4 užkandžių receptai – Naujųjų metų stalui

Ant Naujųjų metų stalo neabejotinai turi būti užkandukų. Geriausia, vieno kąsnio.

Juodos duonos sumuštinukai su lašiša ir juodaisiais ikrais



Shutterstock nuotr.


8 sumuštiniai


8 apvalių juodos duonos riekelių

aliejaus

100 g minkšto tepamojo sūrelio

8 mocarelos sūrio griežinėlių

8 pomidoro griežinėlių

8 rūkytos lašišos griežinėlių

juodųjų ikrų

krapų


Duoną šiek tiek pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kai duona pravės, užtepti sūrelio, uždėti pomidoro griežinėlį, mocarelos griežinėlį, lašišos ir juodųjų ikrų. Papuošti krapais.


Juodos duonos sumuštinukai su lašiša ir žolelių sviestu



Shutterstock nuotr.



8 sumuštiniai


100 g sviesto

pusės šaukštelio druskos

2 šaukštų susmulkintų laiškinių česnakų

1 šaukšto susmulkintų krapų

8 apvalių juodos duonos riekelių

8 rūkytos lašišos griežinėlių

krapų šakelių


Minkštą sviestą sumaišyti su druska, laiškiniais česnakais, krapais ir gerai išsukti. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant duonos. Ant viršaus uždėti į roželę susuktą lašišos griežinėlį, papuošti krapų šakelėmis.


Juodos duonos sumuštinukai su vytintu kumpiu



Shutterstock nuotr.



8 sumuštiniai


Varškės užtepėlei:

1 pakelio riebios varškės

druskos

1 šaukšto grietinės

1 šaukšto susmulkintų laiškinių česnakų

1 šaukšto susmulkintų petražolių


Sumuštiniams :

pusės apelsino

kelių juostelių skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų

16 apvalių juodos duonos riekelių (gali būti su saulėgrąžomis)

8 vytinto kumpio griežinėlių

8 trikampiu supjaustytų kietojo sūrio gabalėlių

8 alyvuogių

žalumynų


Pagaminti varškės užtepėlę: varškę gerai sutrinti šakute, pagardinti druska, grietine ir sudėti susmulkintus žalumynus. Viską gerai išmaišyti. Apelsiną nulupti ir supjaustyti trikampiais gabalėliais, paprikas supjaustyti kubeliais. Ant duonos užtepti varškės, uždėti kitą duonos riekelę, vėl užtepti varškės, uždėti kumpio, sūrio, apelsino gabalėlį, užbarstyti paprikų, uždėti alyvuogę ir papuošti žalumynais.


Krekerių sumuštinukai su trintais burokėliais ir sūriu



Shutterstock nuotr.



4 porcijos


100 g virtų burokėlių

pusės šaukštelio druskos

pusės šaukštelio maltų juodųjų

pipirų

1 šaukšto citrinų sulčių

aliejaus

8 apvalių krekerių

8 labai plonai supjaustytų sūrio griežinėlių

1 šaukšto kedrinių pinijų arba saulėgrąžų sėklų

žalumynų (krapų, liucernų, saulėgrąžų ar kitų daigelių)


Virtus burokėlius smulkiai sutarkuoti arba sutrinti elektriniu trintuvu, pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir burokėlius patroškinti 5 minutes. Atvėsinus masę užtepti ant krekerių. Ant viršaus uždėti iš sūrio suformuotą bangelę, pabarstyti riešutų ar sėklų, papuošti žalumynais.


Receptai iš knygos „Šventiniai patiekalai“


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis