Juodos duonos sumuštinukai su lašiša ir juodaisiais ikrais
8 sumuštiniai
8 apvalių juodos duonos riekelių
aliejaus
100 g minkšto tepamojo sūrelio
8 mocarelos sūrio griežinėlių
8 pomidoro griežinėlių
8 rūkytos lašišos griežinėlių
juodųjų ikrų
krapų
Duoną šiek tiek pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kai duona pravės, užtepti sūrelio, uždėti pomidoro griežinėlį, mocarelos griežinėlį, lašišos ir juodųjų ikrų. Papuošti krapais.
Juodos duonos sumuštinukai su lašiša ir žolelių sviestu
8 sumuštiniai
100 g sviesto
pusės šaukštelio druskos
2 šaukštų susmulkintų laiškinių česnakų
1 šaukšto susmulkintų krapų
8 apvalių juodos duonos riekelių
8 rūkytos lašišos griežinėlių
krapų šakelių
Minkštą sviestą sumaišyti su druska, laiškiniais česnakais, krapais ir gerai išsukti. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant duonos. Ant viršaus uždėti į roželę susuktą lašišos griežinėlį, papuošti krapų šakelėmis.
Juodos duonos sumuštinukai su vytintu kumpiu
8 sumuštiniai
Varškės užtepėlei:
1 pakelio riebios varškės
druskos
1 šaukšto grietinės
1 šaukšto susmulkintų laiškinių česnakų
1 šaukšto susmulkintų petražolių
Sumuštiniams :
pusės apelsino
kelių juostelių skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų
16 apvalių juodos duonos riekelių (gali būti su saulėgrąžomis)
8 vytinto kumpio griežinėlių
8 trikampiu supjaustytų kietojo sūrio gabalėlių
8 alyvuogių
žalumynų
Pagaminti varškės užtepėlę: varškę gerai sutrinti šakute, pagardinti druska, grietine ir sudėti susmulkintus žalumynus. Viską gerai išmaišyti. Apelsiną nulupti ir supjaustyti trikampiais gabalėliais, paprikas supjaustyti kubeliais. Ant duonos užtepti varškės, uždėti kitą duonos riekelę, vėl užtepti varškės, uždėti kumpio, sūrio, apelsino gabalėlį, užbarstyti paprikų, uždėti alyvuogę ir papuošti žalumynais.
Krekerių sumuštinukai su trintais burokėliais ir sūriu
4 porcijos
100 g virtų burokėlių
pusės šaukštelio druskos
pusės šaukštelio maltų juodųjų
pipirų
1 šaukšto citrinų sulčių
aliejaus
8 apvalių krekerių
8 labai plonai supjaustytų sūrio griežinėlių
1 šaukšto kedrinių pinijų arba saulėgrąžų sėklų
žalumynų (krapų, liucernų, saulėgrąžų ar kitų daigelių)
Virtus burokėlius smulkiai sutarkuoti arba sutrinti elektriniu trintuvu, pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir burokėlius patroškinti 5 minutes. Atvėsinus masę užtepti ant krekerių. Ant viršaus uždėti iš sūrio suformuotą bangelę, pabarstyti riešutų ar sėklų, papuošti žalumynais.
Receptai iš knygos „Šventiniai patiekalai“