600 g sausainių
Reikės:
225 g sviesto
150 g kuo tamsesnio rudojo cukraus
100 g medaus
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelio malto kardamono
400 g miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto kakavos miltelių
2 kiaušinių
Glajui:
200 g miltelinio cukraus
2 šaukštų citrinų sulčių
Gaminame
* Sviestą, cukrų, medų ir visus prieskonius sudėti į puodą ir kaitinant ištirpinti ant nedidelės kaitros. Po to atvėsinti. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava, įmušti kiaušinių ir viską išmaišyti.
* Tada supilti į riebalų masę, viską išmaišyti ir išminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve bent 2 valandas, o geriau per naktį.
* Atšaldytą tešlą iškočioti plonais papločiais (maždaug 3 mm storio) ir formelėmis išspausti sausainius. Juos sudėti į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepti apie 10–12 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.
* Iškepusius atvėsinti ir papuošti glajumi. Jam paruošti sumaišyti miltelinį cukrų su citrinų sultimis. Jei glajus labai tirštas, įlašinti dar kelis lašus sulčių ir išmaišyti, jei per skystas, įberti cukraus.
Daugiau šventinių receptų: