4 porcijos
Reikės:
4 jūrinių ešerių filė
(po 125–150 g)
maltų juodųjų pipirų
1 citrinos sulčių
50 g sviesto
300 ml baltojo vyno
300 ml žuvies sultinio
4 šaukštų grietinės
druskos
Papuošti:
2 virtų kiaušinių ir krapų
arba vyšninių pomidorų ir žalumynų
Gaminame
* Žuvį apibarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Gilioje ir plačioje keptuvėje ištirpinti sviestą
ir sudėti žuvies gabalėlius. Juos apkepinti iš abiejų pusių, tada užpilti vynu, sultiniu ir sudėti grietinę. Įberti druskos ir troškinti apie 20–25 minutes.
* Prieš patiekiant žuvį apibarstyti susmulkintais kiaušiniais ir krapais arba patiekti su keptais vyšniniais pomidorais ir žalumynais.
Daugiau šventinių receptų: