Antiena su apelsinų padažu

Šventiniam stalui – gardi ir kvapni paukštiena.

4 porcijos


Reikės:


2 antienos krūtinėlių

druskos


Padažui:

1 stiklinės vištienos sultinio

2 šaukštų apelsinų likerio

1 šaukšto chereso acto (arba

vyno acto)

1 šaukšto apelsinų marmelado

2 šaukštų tarkuotos apelsino

žievelės

maltų juodųjų pipirų

1 šaukšto antienos riebalų

(galima keisti kitais riebalais)

1 žiupsnelio Kajeno paprikų

1 šaukšto miltų

1 šaukšto sviesto


Gaminame


* Krūtinėlių odą įpjauti įstrižais pjūviais, bet ne iki mėsos, tada gerai įtrinti druska ir palikti kambario temperatūroje 15 minučių (odos puse į viršų). Po to nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Dubenyje sumaišyti vištienos sultinį, apelsinų likerį, actą, apelsinų marmeladą, apelsinų žieveles ir maltus juoduosius pipirus.


* Keptuvėje įkaitinti antienos riebalus, dėti krūtinėles oda žemyn ir kepti apie 6 minutes, tuomet apibarstyti Kajeno paprikomis, apversti ir kepti dar 4 minutes. Mėsa turėtų tapti standi, bet viduje rausva.


* Krūtinėles išimti, antienos riebalus nupilti, palikti tik kelis lašus. Į juos įdėti miltų ir nuolat maišant kepti apie 1 minutę, po to supilti apelsinų mišinį ir nuolat maišant virti dar 3–5 minutes, kol sutirštės. Sumažinti kaitrą, įdėti sviesto ir dar kaitinti apie 1 minutę. Pagardinti druska. Patiekiant supjaustyti antieną ir užpilti apelsinų padažu. Skanu karšta su daržovėmis.


Daugiau šventinių receptų:



Leidyklos TERRA PUBLICA nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis