4 porcijos
Reikės:
2 antienos krūtinėlių
druskos
Padažui:
1 stiklinės vištienos sultinio
2 šaukštų apelsinų likerio
1 šaukšto chereso acto (arba
vyno acto)
1 šaukšto apelsinų marmelado
2 šaukštų tarkuotos apelsino
žievelės
maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto antienos riebalų
(galima keisti kitais riebalais)
1 žiupsnelio Kajeno paprikų
1 šaukšto miltų
1 šaukšto sviesto
Gaminame
* Krūtinėlių odą įpjauti įstrižais pjūviais, bet ne iki mėsos, tada gerai įtrinti druska ir palikti kambario temperatūroje 15 minučių (odos puse į viršų). Po to nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Dubenyje sumaišyti vištienos sultinį, apelsinų likerį, actą, apelsinų marmeladą, apelsinų žieveles ir maltus juoduosius pipirus.
* Keptuvėje įkaitinti antienos riebalus, dėti krūtinėles oda žemyn ir kepti apie 6 minutes, tuomet apibarstyti Kajeno paprikomis, apversti ir kepti dar 4 minutes. Mėsa turėtų tapti standi, bet viduje rausva.
* Krūtinėles išimti, antienos riebalus nupilti, palikti tik kelis lašus. Į juos įdėti miltų ir nuolat maišant kepti apie 1 minutę, po to supilti apelsinų mišinį ir nuolat maišant virti dar 3–5 minutes, kol sutirštės. Sumažinti kaitrą, įdėti sviesto ir dar kaitinti apie 1 minutę. Pagardinti druska. Patiekiant supjaustyti antieną ir užpilti apelsinų padažu. Skanu karšta su daržovėmis.
Daugiau šventinių receptų: