Reikės:
250 g silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje)
1 svogūnas
keli citrinos griežinėliai
Marinatui:
6-7 v.š. aliejaus
1/2 a.š. muskato riešuto
1/2 a.š. maltos kalendros
1/3 a.š. aitriosios paprikos miltelių
1 a.š. cukraus
1-2 v.š. sojos padažo (pagal skonį)
1 v.š. acto
5 žirneliai kvapiųjų pipirų
Gaminame
* Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.
* Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą 12 val. marinuotis. Skanaus!