3-4 porcijoms:
- 500 g jautienos faršo;
- 100 g ryžių;
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1-2 v.š. baltojo vyno acto;
- 2-3 v.š. žuvies padažo;
- 1,5 a.š. kario miltelių;
- 0,5 a.š. ciberžolės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Išvirkite ryžius ir atvėsinkite.
- Į dubenį dėkite jautienos faršą, virtus ryžius, įmuškite kiaušinius, suberkite raudonėlius, čiobrelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Formuokite norimo dydžio rutuliukus, sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol jis suminkštės. Tuomet berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, kario miltelius, ciberžolę, nuolat maišydami pakepkite ~30 sekundžių. Galiausiai supilkite kokosų pieną, actą, žuvies padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir sudėkite jautienos kukuliukus. Ant ne stiprios ugnies patroškinkite 10-15 min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!