Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu

Dar vienas variantas, kai įprastus kukuliukus galite pateikti ne kasdieniškai, o su įdomesniu padažu.

3-4 porcijoms:


  • 500 g jautienos faršo;
  • 100 g ryžių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

padažui:

  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1-2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 2-3 v.š. žuvies padažo;
  • 1,5 a.š. kario miltelių;
  • 0,5 a.š. ciberžolės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.



receptas
receptas
Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Išvirkite ryžius ir atvėsinkite.
  2. Į dubenį dėkite jautienos faršą, virtus ryžius, įmuškite kiaušinius, suberkite raudonėlius, čiobrelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite norimo dydžio rutuliukus, sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol jis suminkštės. Tuomet berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, kario miltelius, ciberžolę, nuolat maišydami pakepkite ~30 sekundžių. Galiausiai supilkite kokosų pieną, actą, žuvies padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir sudėkite jautienos kukuliukus. Ant ne stiprios ugnies patroškinkite 10-15 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis