Bulvių apkepas

Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta.

3-4 porcijoms:


  • ~1 kg nuskustų bulvių;
  • 150 g karštai rūkytų antienos "lazdelių";
  • 3 skiltelių česnako;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 250-300 g grietinėlės;
  • 100 g tarkuoto brandinto kietojo sūrio;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5 v.š. speltos miltų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.


Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę be aliejus ir sudėkite griežinėliais pjaustytas antienos lazdeles. Kai jos šiek tiek apskrus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, suberkite kajeno pipirus, čiobrelius, viską gerai permaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite.
  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sluoksnį bulvių, tuomet keptos antienos, vėl - bulves, vėl - antieną ir viršutinį sluoksnį vėl apdėliokite bulvėmis. 
  5. Galiausiai atsargiai ant viršaus užpilkite paruoštu padažu.
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite 10-15 min. arba tol, kol viršus gražiai apskrus.

Skanaus!


http://oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis