3-4 porcijoms:
- ~1 kg nuskustų bulvių;
- 150 g karštai rūkytų antienos "lazdelių";
- 3 skiltelių česnako;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 250-300 g grietinėlės;
- 100 g tarkuoto brandinto kietojo sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 1,5 v.š. speltos miltų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę be aliejus ir sudėkite griežinėliais pjaustytas antienos lazdeles. Kai jos šiek tiek apskrus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, suberkite kajeno pipirus, čiobrelius, viską gerai permaišykite ir atidėkite į šalį.
- Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sluoksnį bulvių, tuomet keptos antienos, vėl - bulves, vėl - antieną ir viršutinį sluoksnį vėl apdėliokite bulvėmis.
- Galiausiai atsargiai ant viršaus užpilkite paruoštu padažu.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite 10-15 min. arba tol, kol viršus gražiai apskrus.
Skanaus!