Patarimai, pastebėjimai. Vietoj vyno galima naudoti sultinį arba vandenį. Aš gaminu ir taip, ir taip. Skanu bet kuriuo atveju.
Vištienos krūtinėlės turėtų būti plonos. Jei jūsų storos krūtinėlės, arba perpjaukite pusiau, arba įdėkite į maišelį ir pamuškite, kad suplonėtų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Daug kartų gaminau.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
4 vištienos krūtinėlės
1/2 puodelio miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis raudonojo vyno
1 puodelis vištienos sultinio
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 askaloniniai svogūnai arba vienas įprastas, pjaustyti griežinėliais
3 šaukštai aliejaus
250 g rudųjų pievagrybių, pjaustyti griežinėliais
2 šaukštai sviesto, apvolioti miltuose
Sauja šviežių petražolių, smulkintos
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais. Apvoliokite miltuose, nukratykite perteklių.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite porą šaukštų aliejaus. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių po 3 minutes. Išimkite iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, kepkite minutę. Tada sudėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite 5 minutes.
- Supilkite vyną, pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite sultinį, sudėkite atgal vištieną. Pavirkite 2-3 minutes, kol skysčio truputį sumažės.
- Sviestą atpjaukite dviem kubeliais, tuos kubelius apvoliokite miltuose. Sudėkite sviestą į keptuvę, ištirpinkite ir viską išmaišykite. Apibarstykite petražolėmis.
- Tiekite su virtais ryžiais.