Ingredientai:
Sviestas – 30 g.
Miltai – 100 g
Cukraus pudra – 130 g
Druska – žiupsnelis
Kiaušiniai – 4 (1 visas ir 3 tryniai)
Pienas – 450 ml
Romas – 1 v. š.
Vanilinis cukrus – 2 a. š.
Cinamonas – 1/2 a. š.
Kvapieji pipirai – 1/5 a. š.
Kardamonas – 1/4 a. š.
Medus – 1 v. š.
Gaminame
- Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.
- Dedame vieną kiaušinį ir 3 trynius, išsukame.
- Karšto vandens vonelėje pieną kaitiname iki užvirimo ir pilame į jau paruoštą masę, atsargiai išplakame.
- Pridedame šaukštą romo ir prieskonius. Viską gerai išmaišome, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!
- Gautą masę uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą maždaug parai. Prieš kepant kelias valandas palaikome kambario temperatūroje.
- Orkaitė įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi.
- Masę išpilstome į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.
- Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.