Reikės:
- 400 g virtos viščiukų filė,
- 3 šaukštų sviesto,
- 2 svogūnų,
- nemažo poro,
- 3 skiltelių česnako,
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 6 didelių bulvių,
- 250 fetos,
- 150 g tarkuoto parmezano,
- pagal skonį druskos,
- pipirų,
- Kelių rozmarinų šakelių.
Gaminame
- Vištieną supjaustykite gabaliukais, įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite svieste.
- Svogūnus ir porą supjaustykite griežinėliais, česnakus sugrūskite ir kepkite karštame aliejuje, kol suminkštės.
- Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite orkaitėje taip, kad būtų dar kietokos. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Pailgą kepimo formą patepkite aliejumi, išdėliokite dalį bulvių griežinėlių, berkite kapotų rozmarinų spygliukų, vištienos kubelių, parmezano, klokite porų ir svogūnų sluoksnį, berkite druskos, pipirų, vėl bulvių. Sluoksniuokite, kol baigsis visi produktai.
- Ant viršaus berkite trintą fetą. Paruoštą patiekalą užklokite kepimo popieriumi ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje maždaug 45 min.
- Prieš pat baigiant kepti popierių nuimkite, kad apskrustų viršus.