Reikės:
- 125 ml šilto pieno
- 20 g šviežių mielių
- 50 g sviesto
- ~320 g miltų
- 50 g cukraus
- 4 tryniai
- žiupsnelis druskos
- 1 citrinos nutrakuotas geltonasis žievelės sluoksnis
- 1 šaukštelis romo
Karamelei:
- 200 ml grietinėlės
- 30 g sviesto
- 50 g cukraus
Kiaušinio patepimui
Gaminame
- Šiltame piene ištirpinti mieles ir šaukštelį cukraus, įberti šaukštą miltų, viską gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių, kad ant paviršiaus susidarytų putos.
- Paplakti trynius su cukrumi, supilti į pieno ir mielių tirpalą, suberti miltus, druską, citrinos žievelę, supilti romą ir ištirpintą sviestą.
- Užminkyti tešlą ir palikti augti, kol tūris nepadidės dukart. Kepimo formą (20x30 cm) iškloti kepimo popieriumi, produktus skirtus karamelei sumaišyti (sviestą supjaustyti mažais gabalėliais) ir viską supilti į formą.
- Tešlą formuoti nedidelėmis apvaliomis bandelėmis, kurias sudėti į formą. Palikti 40 minučių augti. Prieš kepant patepti jas kiaušinio plakiniu. Kepti ~50 minučių 175 C.