Ruošiausi juos kepti keptuvėje, tačiau dėl moliūgo tešla gavosi šiek tiek skystesnė nei įprastai, tad nerizikavau ir iškepiau orkaitėje, kurioje papildomų riebalų nenaudojau.
10 vnt.:
- 800 g maltų virtų bulvių;
- 250 g moliūgo minkštimo;
- 2 kiaušiniai;
- 5-6 v.š. krakmolo;
- 5-6 v.š. miltų (naudojau viso grūdo);
- druskos pipirų;
įdarui:
- 250 g kiaulienos faršo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 350 g pievagrybių;
- gabalėlio poro;
- 500 g grietinėles;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą, miltus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Įdarui: kiaulienos faršą iškepkite keptuvėje ir paskaninkite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Palikite atvėsti.
- Padažui: pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės. Tuomet sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite vėl kol ir poras suminkštės. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.
- Iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio blynus, įdarykite kiaulienos faršu ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol kol apačia apskrus, tuomet apverskite ir pakartokite tą patį.
- Galiausiai patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus!
P.S. moliūgo masė paruošiama paprastai: pasirinktą moliūgą iškepkite orkaitėje ir kai jis atvės, tiesiog sugrūskite bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.