Fabijoniškių gyvenamajame rajone duris atvėrė modernios europietiškos virtuvės restoranas „Trio“, o už jo virtuvės vairo stoja šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage.
„Miegamuosiuose Vilniaus rajonuose itin mažai vietų kur būtų galima mėgautis gurmaniškais patiekalais. Čia yra tik picerijos, kinų restoranai ar greito maisto užkandinės, o norit ko nors išskirtinio – reikia važiuoti į centrą. Norime pakeisti šiuos standartus ir pasiūlyti kokybišką vietą arčiau namų“, – sako naujo restorano Fabijoniškėse savininkai Viktorija ir Tomas Anglickai.
Anot jų, tai vieta tiek jauniems, tiek šeimoms. „Orientuojamės į šeimas ir gero skonio vertintojus, kuriems svarbi maisto kokybė, todėl restorano virtuvei vadovauti pasikvietėme šefą Dilaną. Jį pažįstame jį seniai, pasitikime juo ir žavimės jo kūryba“, – pažymi Viktorija ir Tomas.
Jau aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage sako, kad dabar visos jo mintys sukasi apie naująjį restoraną „Trio“ ir tai puiki erdvė kūrybai. „Geras šefas turi mokintis visą gyvenimą. Tokiu stengiuosi ir būti. Kas dieną stengiuosi ieškoti ko nors naujo, todėl didžioji dalis mano dienos prabėga virtuvėje. Man maistas visų pirma turi būti gražiai patiektas. Juk pirmiausiai valgome akimis, todėl svarbu kaip patiekiamas patiekalas, tai turi būti ir modernu, ir gražu, ir, aišku, skanu“, – sako šefas Dilanas.
Dilano kaip virėjo, kelias prasidėjo Šri Lankoje penkių žvaigždučių viešbučio europietiškos virtuvės restorane. „Moderni europietiška virtuvė mane užbūrė ir šioje srityje norėjau toliau kurti. Aišku, negaliu pamiršti ir savo šaknų, kurios yra Šri Lankoje, todėl dažnai, kurdamas, mėgstu jos autentikos įpinti į europietiškos virtuvės patiekalus. Naujojo restorano meniu, kurio pagrindas ir yra moderni europietiška virtuvė, Šri Lankos skonio tikrai irgi bus“, – žada šefas.
Į atidarymo šventę rinkosi žymūs draugai: šefas Ruslanas Bolgovas, renginių organizatorė Inga Budrienė su vyru, šefė Ilona Juciutė-Čibirkienė, TV laidų kūrėja Vaida Skaisgirė ir kt.
„Trio“ restorano šefas Dilanas Dampella Gamage pristato kelis patiekalus iš meniu: „Mėsos mylėtojams siūlau paragauti jautienos tartaro. Tai nekeptas jautienos steikas, mūsų restorane patiekiamas iš Šri Lankos atvežtame paplotėlyje padam, kuris Azijos virtuvėje dažnai naudojamas kaip duonos pakaitalas. Mėgstantiems įvairovę siūlau paragauti elnienos nugarinę, kuri pateikiama su raudonojo vyno ir apelsinų padažu bei burokėlių piure. O iš desertų išskirčiau panacota su baziliko prieskoniu“, – pristato šefas.