3 pyragų receptai: klasikinis obuolių, veganiškas mėlynių ir moliūgų pyragas naujokams

Lapkričio 6-ąją visoje Lietuvoje pakvimpa kepiniais, nes tuomet švenčiama visų tautiečių jau pamėgta Pyragų diena.

Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis jais su draugais, kolegomis ar nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Pasak prekybos tinklo IKI kepyklų vadovės Nijolia Juchnevič, šiandien yra puiki proga ne tik dalintis gerumu, bet ir gardžiausiais receptais, o daugiausiai komplimentų, anot maisto ekspertės, susilauks natūralūs bei mamos kepinius primenantys pyragai.


Klasikinis obuolių pyragas



Shutterstock nuotr.


Jums reikės:


700 g obuolių

110 g miltų

2 kiaušinių

90 g rudojo cukraus

1 tarkuoto citrinos griežinėlio

75 ml neriebaus pieno

3 a. š. kepimo miltelių

Šiek tiek druskos


Gaminimas:


Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo indą – ištepkite jį riebalais, pabarstykite šiek tiek miltų ir tuomet padėkite į šalį. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinos griežinėlio drožles bei druską ir viską plakite iki vientisos kreminės masės. Vėliau įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną ir viską gerai išmaišykite. Į tešlą sudėkite du trečdalius obuolių ir išmaišykite mediniu šaukštu arba mentele. Galiausiai, sudėkite tešlą į kepimui skirtą indą, o likusias obuolių skilteles išdėliokite ant masės viršaus. Pyragą kepkite 35 minutes. Prieš patiekiant šį gardėsį, galite jį apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!


Veganiškas mėlynių pyragas



Shutterstock nuotr.



Jums reikės:


Pagrindui:


350 g avižinių sausainių

115 g veganiško sviesto

1 šaukšto cukraus


Mėlynių įdarui:


4 puodelių mėlynių

1 puodelio cukraus

3 šaukštų kukurūzų krakmolo

1 puodelio vandens

1 šaukštas veganiško sviesto

Šiek tiek druskos


Gaminimas:


Pradėkite nuo pagrindo – susmulkinkite avižinius sausainius ir juos sumaišykite su sviestu bei cukrumi. Gautu mišiniu išklokite pyragui skirtą indą, pirštais apspauskite pagrindą ir indo šonus. Paruoštą pagrindą įdėkite į šaldytuvą sustingti. Tuomet nedideliame puode išmaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Suberkite puodelį mėlynių, druską bei įpilkite vandens ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol masė taps tiršta. Jei nusprendėte naudoti sviestą, įdėkite jį į puodą ir išmaišykite. Ištraukite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir suberkite ant jo likusias mėlynes, o ant jų supilkite kaitintą pyrago įdarą. Uždenkite pyragą ir valandai palikite atvėsti. Skanaus!


Moliūgų pyragas virtuvės naujokams



Shutterstock nuotr.


Jums reikės:


2 kiaušinių

1 200 moliūgų tyrės

1 skardinės kondensuoto pieno

1 a. š. pyrago prieskonių

1 pakelio šaldytos tešlos


Gaminimas:


Tešlą atšildykite ir plonai iškočiokite. Jei ji gabaliukais, sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus vieną šalia kito, kad neliktų tarpelių. Į kitą indą sudėkite kiaušinius, moliūgų tyrę, kondensuotą pieną bei moliūgų pyrago prieskonius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į kepimo skardą ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Vėliau sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar apie 35–40 minučių. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis