Kadangi šiandien buvau turguje ir įsigijau labai gražius indelius čenakams, nusprendžiau tuojau pat juos ir išbandyti. Vienintelis žodis, kuris tinka apibūdinti šio patiekalo skonį, – skanumėlis!
Labai mėgstu čenakus, nes jie yra lengvo, bet kartu ir nepaprasto skonio. Be to, juos gana lengva pasigaminti.
2 porcijoms (1 l indeliai) reikės:
- 4 didelių bulvių;
- 2 didelių morkų;
- pusė didelio svogūno;
- 500 g kiaulienos;
- 2 kubelių sultinio (naudojau vištienos su žolelėmis);
- 4 lauro lapų;
- 4 didelių šaukštų pomidoro padažo;
- 2 didelių šaukštų grietinės;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Iš pradžių nuskutame bulves, jas supjaustome kubeliais ir iš karto dedame į indelius (turėtų gautis maždaug du sluoksniai). Įmetame sultinio kubelį.
- Ant bulvių į indelius dedame supjaustytas morkas – tiek, kad užtengtų bulves. Įmetame du lauro lapus. Ant morkų sudedame supjaustytą svogūną, o ant svogūnų sudedame vidutiniais gabaliukais supjaustytą mėsą. Ant mėsos uždedame po du šaukštus pomidorų padažo ir vieną šaukštą grietinės.
- Į indelius įpilame virinto vandens – tiek, kad apsemtų mėsą. Viską pašauname į orkaitę maždaug valandai. Kai vandenukas indeliuose užvirs, išmaišykite pomidorų padažą ir grietinę. Palaikykite orkaitėje pusvalandį – kol suminkštės daržovės ir išvirs mėsa. Jeigu bus per mažai prieskonių, įberkite druskos ir pipirų.
Skanaus!