Ingredientai:
300 g moliūgo;
2 kiaušiniai;
3-4 šaukštai pieno;
2-3 šaukštai cukraus;
10-12 šaukštai miltų;
aliejus kepimui;
mėgstama uogienė ar džemas.
Gaminame
1. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, o baltymus gerai išplakite.
3. Į tarkuoto moliūgo masę pilkite pieno, dėkite kiaušinio trynius su cukrumi, miltus (tiek, kad tešla būtų tinkama blynams kepti), išplaktus kiaušinio baltymus. Viską gerai išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuokite nedidelius blynelius ir kepkite iš apiejų pusių, kol gražiai paskrus.
Moliūgų blynai patiekiami su mėgstama uogiene. Skanaus!