Bet rezultatas tikrai nustebins, skonis bus lygiai toks pats, kaip ir klaisikinio šakočio.
Naudojama 26 cm arba kvadratinė silikoninė kepimo forma, kuo mažesnis diametras, tuo daugiau sluoksnių.
Tešlai reikia:
7 kiaušinių,
200 g kvietinių miltų,
350 g sviesto
350 g cukraus
150 g bulvių krakmolo
2 valg. š. grietinės
- Kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo.
- Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, sudedami į sviesto masę ir kruopščiai įmaišomi.
- Baltymai išplakami iki putų.
- Miltai kartu su krakmolu persijojami ir beriami į tešlą, įmaišomi, tas pats veiksmas atliekamas su plaktais baltymais.
- Galiausiai sukrečiama grietinė, įmaišius ją turi gautis tiršta, bet nuo šaukšto varvanti konsistencija.
- Orkaitė įkaitinama iki 220 C, kepimo režimu iš viršaus.
- Į formą pilami keli šaukštai tešlos, ji tolygiai paskirstoma ir forma dedama į orkaitės vidurį. Kepama, kol viršus paruduoja, nelygu kaitrai tai gali trukti nuo 7 iki 12 minučių.
- Tešla ir toliau sluoksniuojama, kiekvieną sluoksnį apkepant iki gražios rudos spalvos.
- Iškepęs ir atvėsęs sluoksniuotis bent kelias valandas paliekamas šaldytuve.
- Tiekiamas su karštais gėrimais.