Patarimai, pastebėjimai. Miltų reikia specialių kepiniams, todėl papildomai nenaudojau kepimo miltelių ir sodos. Jei tokių miltų neturite, kepimo milteliai yra būtini! Cukinijas tarkavau burokine tarka, o skystį nuspaudžiau rankomis.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau kelis kartus.
Ingredientai
23 cm apvaliai formai
225 g smulkaus cukraus
225 ml saulėgrąžų aliejaus
3 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g cukinijų, tarkuotų ir nuspaustų
100 g lazdynų riešutų
200 g miltų kepiniams (*receptas čia)
75 g pilno grūdo kvietinių miltų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cinamono
1 citrinos žievelės, tarkuotos
Pabarstymui
Cukraus pudros
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite formą. Atidėkite į šalį.
- Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite orkaitėje 5 minutes. Išimkite iš orkaitės, paskleiskite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusivalytų luobelės. Riešutus stambiai sukapokite peiliu, pasmulkinkite.
- Dideliame dubenyje išplakite cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite cukinijas ir lazdynų riešutus.
- Įsijokite miltus ir kitus sausus produktus. Viską išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas ir švarus.
- Iškeptą pyragą 10 minučių palikite kepimo formoje, tuomet išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
- Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.