Moliūgų padažui reikės:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kg moliūgo, susmulkinto kubeliais
1 svogūno, susmulkinto
2 skiltelės česnako, sukapotos
1 šaukštas šviežių šalavijų lapelių, smulkiai sukapotų
2 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
druskos
pipirų
Didokoje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies pakaitinti aliejų, suberti moliūgo kubelius, susmulkintą svogūną, česnaką ir šalavijus. Pakepinti, retkarčiais pamaišant, kol svogūnai suminkštės, maždaug 8-10 minučių. Supilti sultinį, kaitinti, kol užvirs, sumažinti ugnies stiprumą ir virti kol moliūgas suminkštės, maždaug 15-20 minučių. Nukelti nuo ugnies. Keptuvės turinį supilti į elektrinį plaktuvą ir išsukti iki vientisos tyrės. Paskaninti druska ir pipirais. Padėti į šalį kol prireiks.
Rikotos įdarui reikės:
½ kg rikotos
žiupsnelis tarkuoto muškato
1 citrinos žievelės, smulkiai sutarkuotos
1 stiklinės tarkuoto parmezano
1 kiaušinio
druskos
pipirų
Didokama dubenyje sumaišyti visus ingredientus, padėti į šalį, kol prireiks.
Užbaigimui:
1 pakuotė lazanjos lakštų
1-2 stiklinės šviežios mocarelos, supjaustytos griežinėliais arba sutarkuotos
Skrudintų šalavijų lapelių
Lazanjos lakštus išvirti, nukošti, ištiesti vienu sluoksniu ant sauso paviršiaus.
Ant kiekvieno lakšto užtepti moliūgų padažo, uždėti rikotos, išlyginti į lygų sluoksnį. Lakštus susukti į volelius ir dėti vertikaliai į gilų karščiui atsparų indą.
Ant volelių viršaus užtepti likusį moliūgų padažą, užbarstyti mocarelos, pašauti į įkaitintą 190oC orkaitę. Kepti maždaug 45 minutes, kol sūris išsileis ir vietomis paruduos. Traukti iš orkaitės, užbarstyti skrudintų šalavijų lapelių. Tiekti tuojau pat.