Lazanija su moliūgų įdaru

Tikrai vertingas patiekalas. Toks tiesiog šventinis. Patikėkit, labai labai skanu.

Moliūgų padažui reikės:


2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 kg moliūgo, susmulkinto kubeliais

1 svogūno, susmulkinto

2 skiltelės česnako, sukapotos

1 šaukštas šviežių šalavijų lapelių, smulkiai sukapotų

2 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio

druskos

pipirų


Didokoje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies pakaitinti aliejų, suberti moliūgo kubelius, susmulkintą svogūną, česnaką ir šalavijus. Pakepinti, retkarčiais pamaišant, kol svogūnai suminkštės, maždaug 8-10 minučių. Supilti sultinį, kaitinti, kol užvirs, sumažinti ugnies stiprumą ir virti kol moliūgas suminkštės, maždaug 15-20 minučių. Nukelti nuo ugnies. Keptuvės turinį supilti į elektrinį plaktuvą ir išsukti iki vientisos tyrės. Paskaninti druska ir pipirais. Padėti į šalį kol prireiks.

 

Rikotos įdarui reikės:


½ kg rikotos

žiupsnelis tarkuoto muškato

1 citrinos žievelės, smulkiai sutarkuotos

1 stiklinės tarkuoto parmezano

1 kiaušinio

druskos

pipirų


Didokama dubenyje sumaišyti visus ingredientus, padėti į šalį, kol prireiks.

 

Užbaigimui:


1 pakuotė lazanjos lakštų

1-2 stiklinės šviežios mocarelos, supjaustytos griežinėliais arba sutarkuotos

Skrudintų šalavijų lapelių


Asmeninio albumo nuotr.



Lazanjos lakštus išvirti, nukošti, ištiesti vienu sluoksniu ant sauso paviršiaus.



Asmeninio albumo nuotr.


Ant kiekvieno lakšto užtepti moliūgų padažo, uždėti rikotos, išlyginti į lygų sluoksnį. Lakštus susukti į volelius ir dėti vertikaliai į gilų karščiui atsparų indą.


Asmeninio albumo nuotr.



Ant volelių viršaus užtepti likusį moliūgų padažą, užbarstyti mocarelos, pašauti į įkaitintą 190oC orkaitę. Kepti maždaug 45 minutes, kol sūris išsileis ir vietomis paruduos. Traukti iš orkaitės, užbarstyti skrudintų šalavijų lapelių. Tiekti tuojau pat.


Asmeninio albumo nuotr.


 

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis