600 g kubeliais supjaustyto moliūgo
2 dideli kietesni obuoliai
1 svogūnas
2-3 česnako skiltelės
0,5 a.š. čiobrelio
0,5 a.š. muskato
0,5 a.š. raudonėlio
0,5 a.š. pipirų
druskos
1 v.š. rudojo cukraus
apie 1200 ml. sultinio (aš viriau iš kubelio)
200 ml. grietinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminame
- Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.
- Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu. Skanaus!