Kreminė moliūgų sriuba su obuoliais

Sriuba labai labai skani. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingredientų derinį .

600 g kubeliais supjaustyto moliūgo

2 dideli kietesni obuoliai

1 svogūnas

2-3 česnako skiltelės

0,5 a.š. čiobrelio

0,5 a.š. muskato

0,5 a.š. raudonėlio

0,5 a.š. pipirų

druskos

1 v.š. rudojo cukraus

apie 1200 ml. sultinio (aš viriau iš kubelio)

200 ml. grietinėlės

alyvuogių aliejaus kepimui


Gaminame


  • Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.


  • Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu. Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis