Skaniausia pusryčių košė su morkomis ir džiovintomis uogomis – ji nustebins net išrankiausius

Šitą košę pradėjau virti maždaug prieš porą metų, viriau ją jau ne kartą, bet, kaip nekeista, dažniausiai tais atvejais, kai norėdavau prieš ką nors rimtai sublizgėti savo kulinariniais sugebėjimais.Visada susilaukdavau daug paaikčiojimų ir kalno pagyrų.

Avižinių kruopų košė (beje, ne dribsnių, bet būtinai kruopų!) gaunasi tiršta, kruopytės standžios, bet ne kietos; kvapnūs, šilti ir jaukūs pusryčių prieskoniai: cinamonas, muškatas, kardamonas. Ir dar visas tas malonus, neįkyrus saldumas, nuo tarkuotų morkų ir džiovintų uogų. Būtinai įberkite kokosų drožlių. Būtinai įtarkuokite apelsino žievelės.


Avižinių kruopų košė su morkomis
Avižinių kruopų košė su morkomis
vaikaivanile.com nuotr.


Pabandykit ir Jūs kada šitą nekaltą triuką. Jeigu suveikė man, tai, manau, suveiks ir Jums.


Avižinių kruopų košė su morkomis


Reikės:


3 stiklinės / 720 ml vandens

1 stiklinė / 240 ml pieno

1 stiklinė / 175 g avižinių kruopų

1 stiklinė / 100 g tarkuotų morkų

½ stiklinės / 90 g džiovintų juodųjų serbentų

¾ šaukštelio malto cinamono

¼ šaukštelio tarkuoto muškato

¼ šaukštelio malto kardamono

3 šaukštai ruodojo cukraus

1 šaukštelis vanilės esencijos

¼ šaukštelio druskos

½ stiklinės / 25 g kokosų drožlių

2 šaukšteliai tarkuotos apelsino žievelės


Gaminimas:


Vidutinio dydžio puode užvirinti vandenį ir pieną. Suberti kruopas, morkas, džiovintus serbentus, prieskonius, cukrų ir druską. Kai užvirs, sumažinti ugnies stiprumą, puodą dalinai uždengti ir virti, porą kartų pamaišant, kol košė pradės tirštėti, maždaug 20-25 minutes. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti tarkuotą apelsino žievelę ir kokosų dribsnius. Tiekti tuojau pat, su pienu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis