Patarimai, pastebėjimai. Makaronus viriau al dente, keliomis minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Brokolius dėjau virti likus kelioms minutėms iki išvirs makaronai, nes nemėgstu labai minkštų.
Miltus svieste reikia minutę pakepinti, kad dingtų miltų skonis. Padažą lengviausia maišyti šluotele.
Džiūvėsėlių plutelė daroma, kad būtų traškus viršus.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai1 puodelis - 250 ml
225 g spiralinių makaronų
2 1/2 puodelio brokolio žiedelių
6 šaukštai sviesto
1/4 puodelio miltų
2 puodeliai pieno
1 šaukštas garstyčių
2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio + daugiau pabarstymui ant viršaus
1/4 puodelio džiūvėsėlių
Gaminimo eiga
- Makaronus ir brokolius dėkite virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai išvirs, nukoškite.
- Puode ištirpinkite 4 šaukštus sviesto, dėkite miltus ir pakepkite minutę. Nuolat maišydami supilkite pieną, virkite 4-5 minutes, kol sutirštės. Paskaninkite druska, pipirais, dėkite garstyčias, čederio sūrį. Nukelkite nuo ugnies.
- Į makaronus ir brokolius supilkite padažą ir tarkuotą parmezaną, viską išmaišykite.
- Makaronus sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
- Į nedidelį puodelį dėkite likusį sviestą, ištirpinkite. Sudėkite džiūvėsėlius, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
- Ant makaronų paskleiskite džiūvėsėlius ir užtarkuokite dar parmezano.
- Kepkite kol gražiai apskrus 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes.