Marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

5-6 stiklainiukams po 0,5 l.


Reikės:


Paprikų (tinka įvairių spalvų, bet man skaniausia raudona)

po 1 a.š. medaus į kiekvieną stiklainiuką

po 1 česnako skiltelę į kiekvieną stiklainiuką

juodųjų pipirų žirnelių

prieskoninių žolelių (naudojau džiovintą baziliką ir raudonėlį)


Marinatui:


1 litras vandens

160 gr. cukraus

200 ml. acto (naudoju actą su prieskoniais)

200 ml. aliejaus

1 v.š. druskos



  • Paprikas išvalome, supjaustome stambesniais gabaliukais (dideles aš pjaunu į 4 dalis ir jas dar i 2-3, priklausomai nuo paprikos dydžio). Užviriname puode vandens, sudedame paprikas ir užvirus dar paverdame apie 5 min.


  • Į švarius stiklainiukus įdedame po 1 a.š. natūralaus medaus, česnako skiltelę, žolelių, pipirų. Sudedame pakaitintas paprikas.


  • Užviriname visus marinato produktus (maišome, kad cukrus ištirptų), užpilame paprikas ir sandariai užsukame. Palaikome šiltai, kol atvės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis