Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.


Blynams reikės:


15 vidutinio dydžio bulvių;

2 kiaušinių;

3 v.š. miltų;

3 v.š. krakmolo;

1 a.š. druskos;


įdarui:


300 g kalakutienos faršo;

1 svogūno;

druskos, juodųjų pipirų;


padažui:


150 g grietinės;

150 g pieno;

1 v.š. sviesto;

1 a.š. miltų;

1 skiltelės česnako;

šv. krapų.


oditele.blogspot.com nuotr.


Kaip gaminti


* Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.


* Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.


* Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis