Šį kartą gaminau dvigubą porciją ir didžiąją dalį kvietinių miltų keičiau avižiniais. Specifinio skonio tikrai nesijautė, todėl drąsiai galite išbandyti
35 vnt.:
tešlai:
- 800 g avižinių miltų;
- 200 g kvietinių miltų;
- 400 g šalto sviesto;
- 6 kiaušinių;
- 200 grietinės;
- druskos;
įdarui:
- 1 kg antienos file;
- 50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės);
- 1 didelio svogūno;
- 1 nedidelio gabalėlio poro;
- 4 skiltelių česnako;
- 6 v.š. tamsaus sojų padažo;
- 2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- 50 g grietinės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
- 2 kiaušinių + 4 v.š. vandens.
Gaminame
- Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. "Gniaužykite" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
- Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.
- Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.
- Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
Skanaus!