Troškintos kepenėlės su marinuotais agurkais ir karamelizuotais svogūnais

(1)

Labai vykęs patiekalas. Čia tas atvejis, kai skonis pranoksta lūkesčius ir improvizacija pasiteisina 100 %. Tad nenustokite eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius!

4 porcijoms reikės:


  • 500 g ančiukų kepenėlių (arba galite naudoti vištienos kepenėles);
  • 3 lauro lapelių;
  • kelių grūdelių juodųjų pipirų;
  • 1 didelio raudonojo svogūno;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 3 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 3-4 v.š. pomidorų padažo;
  • 100-150 g marinuotų agurkų;
  • žiupsnelio pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Puode užvirkite vandenį, suberkite lauro lapelius, juoduosius pipirus, žiupsnį druskos ir sudėkite nuvalytas kepenėles. Nuo užvirimo momento virkite 10 min. ant vidutinės kaitros. Supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šoną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, cukrų ir kepkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant apie 15 min.
  3. Tuomet pilkite vyno actą, dėkite pomidorų padažą, permaišykite, sudėkite griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, krapais ir maišant dar patroškinkite apie 5 min.
  4. Patiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis