4 porcijoms reikės:
- 500 g ančiukų kepenėlių (arba galite naudoti vištienos kepenėles);
- 3 lauro lapelių;
- kelių grūdelių juodųjų pipirų;
- 1 didelio raudonojo svogūno;
- 1 v.š. rudojo cukraus;
- 3 v.š. raudonojo vyno acto;
- 3-4 v.š. pomidorų padažo;
- 100-150 g marinuotų agurkų;
- žiupsnelio pjaustytų krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Puode užvirkite vandenį, suberkite lauro lapelius, juoduosius pipirus, žiupsnį druskos ir sudėkite nuvalytas kepenėles. Nuo užvirimo momento virkite 10 min. ant vidutinės kaitros. Supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šoną.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, cukrų ir kepkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant apie 15 min.
- Tuomet pilkite vyno actą, dėkite pomidorų padažą, permaišykite, sudėkite griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, krapais ir maišant dar patroškinkite apie 5 min.
- Patiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.
Skanaus!