Tešlai:
- 500 g miltų;
- 350 ml šilto vandens;
- 3 v.š. aliejaus;
- 1 a. š. druskos.
Įdarui:
- 600 g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Tešlai: į šiltą vandenį supilkite aliejų, išmaišykite ir pilkite į dubenį su miltais. Suberkite druską, minkykite apie 15 min., kol tešla bus elastinga ir vientisa. Padėkite į dubenį ir palikite pastovėti, kol ruošite įdarą.
- Įdarui: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, suberkite raudonėlius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite norimo dydžio apskritimą, dėkite paruoštą įdarą, užlenkite per pusę, kruopščiai užspauskite kraštus ir papildomai dar užspauskite su šakute.
- Kepkite paruoštus čeburekus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
P. S. teigiama, kad iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi 10-12 čeburekų. Man pavyko paruošti 30 vnt. Naudojau 12 cm skersmens sultinio puodelį tešlai išspausti ir įdaro dėjau po gerą 1 arbatinį šaukštelį.