Sočiai pamaitinti du suaugusius valgytojus galima iš:
1 vidutinės cukinijos (apie 1 kg)
2 kiaušinių
2 v. š. kvietinių miltų (tinka ir viso grūdo, ir aukščiausios rūšies)
1 v. š. bulvių krakmolo
0,5 a. š. druskos
1 skiltelės česnako
200 g itin plonai pjaustytos šoninės (gali būti ir šalto rūkymo)
Cukiniją nulupu, pjaunu perpus, šaukštu iškabliuoju sėklas ir naudingąją dalį sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju tiesiai į koštuvą virš kriauklės, į tarkius suberiu druską, gerai išmaišau ir palieku pusvalandžiui. Per tiek laiko cukinijos išleis sultis.
Į gilų indą įmušu kiaušinius, plaku šluotele ar šakute, kol masė tampa balta. Česnako skiltelę smulkiai sukapoju ir suberiu į kiaušinių plakinį. Ten pat sukrečiu tarkius iš koštuvo, išmaišau, ir po truputį, nenustojant maišyti, suberiu miltus ir krakmolą.
Į gerai įkaitintą keptuvę dedu trečdalį šoninės juostų, joms apskrudus, išimu ir dedu į atskirą lėkštę. Likusiuose riebaluose kepu blynus, ne itin plonus, kiekvienai pusei skaičiuojant apie 2-3 minutes. Taip kartoju, kol baigiasi šoninė ir tešla. Bet jei liktų tešlos, o šoninės nebebūtų, paskutinius blynus galima kepti ir karštame aliejuje.
Tiekiu porcijomis, sudedant dalį blynų, papuošiant keptomis šoninės juostomis. Mėgstantiems gerą gyvenimą, dar ir šaukštą riebios grietinės pasiūlau.