Receptas visiems, kurie mėgsta lietinius… ir tiems, kam pirmas blynas visada prisvyla. Garantuoju, kad šį kartą Jums pavyks! Pagaminti labai lengva, o blyneliai gaunasi plonyčiai, su apskrudusiais krašteliais, kvepiantys ir visai neriebalingi. Galima kepti ir visai be aliejaus. Aš šio recepto nekeisčiau į jokį kitą.
Reikės:
* 3 kiaušinių;
* 220 ml pieno;
* 160 ml miltų;
* 1,5v.š. ištirpinto sviesto;
* 1,5 v. š. cukraus (jei norite nesaldžių lietinių, nedėkite);
* žiupsnelio druskos.
Visus produktus sudedame į gilų indą ir iki vientisos masės suplakame elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas). Kelias minutes tešlai leidžiame pailsėti ir gerai įkaitiname keptuvę. Temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir liejame po šaukštą tešlos. Paskirstome ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepame iš abiejų pusių. Jei keptuvė nepadengta teflonu, ar šiaip labai lipni, tai retkarčiais ją patepame aliejumi suvilgytu skudurėliu.
Įdarui reikės:
- 100g virtos, arba keptos vištos krūtinėlės;
- Puodelio tarkuoto fermentinio sūrio;
- Pusės puodelio tarkuoto Džiugo sūrio;
- 4v.š. mėgstamo majonezo;
- 1 išspaustos skiltelės česnako;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais. Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Valgome šiltus.
Skanaus, Gabrielė