Bulvių ir cukinijų kotletai

Netradiciniai kotletukai, kurie tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas (labai skanu su salotomis, mišraine).

Reikės:


0.5 kg bulvių

250 g cukinijos arba aguročio

2 kiaušiniai

3 skiltelės česnako (galima ir daugiau)

krapų, svogūno laiškų ir kt. pagal skonį

druska, pipirai, prieskoniai

70 g varškės

50 g fermentinio sūrio


Gaminame


  • Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname, sutarkuojame burokine tarka. Cukiniją sutarkuojame taip pat burokine tarka ir palaikome, kol išsiskirs sultys. Jas nupilame, dar kartą gerai nuspaudžiame, kad liktų kuo mažiau skysčio.
  • Sumaišome su bulvėmis, dedame kapotus žalumynus (aš neturėjau, tad nedėjau, bet būtų buvę skaniau), smulkintą česnaką, varškę, lengvai išplaktus baltymus. Viską maišome iki vientisos masės.
  • Pasitepame rankas aliejumi ir formuojame nedidelius kotletukus. Juos dedame į aliejumi išteptą kepimo formą. Viršų aptepame likusiais nuo kiaušinių tryniais, pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min., kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!


P.S. Puikus vegetariškas patiekalas. Kitą kartą cukinijos dėčiau daugiau, nes nuspaudus skystį jo lieka labai nedaug.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis