Reikės:
0.5 kg bulvių
250 g cukinijos arba aguročio
2 kiaušiniai
3 skiltelės česnako (galima ir daugiau)
krapų, svogūno laiškų ir kt. pagal skonį
druska, pipirai, prieskoniai
70 g varškės
50 g fermentinio sūrio
Gaminame
- Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname, sutarkuojame burokine tarka. Cukiniją sutarkuojame taip pat burokine tarka ir palaikome, kol išsiskirs sultys. Jas nupilame, dar kartą gerai nuspaudžiame, kad liktų kuo mažiau skysčio.
- Sumaišome su bulvėmis, dedame kapotus žalumynus (aš neturėjau, tad nedėjau, bet būtų buvę skaniau), smulkintą česnaką, varškę, lengvai išplaktus baltymus. Viską maišome iki vientisos masės.
- Pasitepame rankas aliejumi ir formuojame nedidelius kotletukus. Juos dedame į aliejumi išteptą kepimo formą. Viršų aptepame likusiais nuo kiaušinių tryniais, pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min., kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!
P.S. Puikus vegetariškas patiekalas. Kitą kartą cukinijos dėčiau daugiau, nes nuspaudus skystį jo lieka labai nedaug.