Reikės:
250 g kefyro
1 kiaušinio
apie 5 valg. šaukštus cukraus
truputį druskos
½ arb. šaukštelio sodos
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
2,5-3 stiklinės miltų
augalinio aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui
Kaip gaminti
* Kefyrą išsukti su kiaušiniu, cukrumi ir druska.
* Supilti į masę sodą ir augalinio aliejaus 3 šaukštus.
* Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų.
* Tešlą padalinti į dvi dalis ir kiekvieną iškočioti iki 1 cm storio.
* Puodeliu išpausti apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspausti apskritimo vidų. Likučius panaudoti kitoms spurgytėms.
* Į puodą įpilti augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 cm.
* Į įkaitintą aliejų dėti spurgytes ir kepti. Išgriebtas karštas galima sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio – riebalams sugerti. Dar karštas spurgytes apiberti cukraus pudra.