Kitoks bulvių apkepas

Patiekalą galima gardinti kumpio gabaliukais, mėgstamais prieskoniais, sūriu.

Reikės:


7-9 didelių bulvių,

600 ml grietinėlės (35 proc.),

50-70 g sviesto,

2-3 česnako skiltelių (nebūtina, jeigu nemėgstate),

5 valgomųjų šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,

druskos,

pipirų.


Kaip gaminti


* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir labai plonai supjaustykite.


* Česnakų skilteles nulupkite ir sutrinkite iki tyrės.


* Sviestą atšaldykite, nes reikės plonai atpjauti.


* Į kepimo indą (20 30 cm) sluoksniais dėkite bulves, vis užpilkite grietinėlės, užberkite druskos, pipirų ir po truputį sviesto bei sutrinto česnako.


* Kepkite 160 orkaitėje apie 1-1,5 val. Baigiant kepti, užberkite sūrį ir palaikykite orkaitėje, iki jis ims burbuliuoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis