Reikės:
150 g sviesto,
300 g maskarponės,
3 kiaušinių,
6-7 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukštų aguonų,
saujelės slyvų (tinka ir didelės).
Kaip gaminti
* Nuplautas slyvas perpjaukite per pusę, išimti kauliukus.
* Kiaušinių baltymus išplakite su šaukštu cukraus ir druska. Trynius išplakite su šaukštu cukraus.
* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su likusiu cukrumi. Įmaišykite į sviestą maskarponę, paskui – išplaktus trynius.
* Į tešlą įberkite miltus bei aguonas ir išmaišykite.
* Įmaišykite į tešlą baltymus.
* Tešlą nestorai išpilkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Slyvų puseles sudėkite ant tešlos. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.