350 g miltų
1 šaukštas cukraus
½ šaukštelio druskos
225 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
100-120 ml ledinio vandens
1 šaukštas pieno + 1 šaukštas cukraus, pabarstymui
- Virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Suberti sviestą ir sukti, kol masė taps panaši į rupius trupinius. Po vieną šaukštą pilti vandenį ir vis trumpai pasukti, kol pradės formuotis tešla. Mišinį išversti ant sauso paviršiaus, iškloto maistine plėvele.
- Mišinį padalinti į dvi lygias dalis; kiekvieną dalį suspausti į skritulį, įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, mažiausiai vienai valandai, arba pernakt.
3 stiklinės nektarinų, supjaustytų skiltelėmis
3 stiklinės aviečių
žiupsnelis tarkuotos citrinų žievelės
2 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
žiupsnelis druskos
šlakelis Angusturos biterio
kiaušinio plakinys (1 kiaušinį išplakti su 1 šaukšteliu vandens)
cukraus, užbarstymui
- Visus įdarui skirtus ingredientus sudėti į didelį dubenį ir gerai išmaišyti.
- Orkaitę įkaitinti iki 220oC. 23 cm skersmens formą ištepti sviestu.
- Iš šaldytuvo ištraukti vieną tešlos skritulį; jį iškočioti tarp dviejų plėvelės arba sviestinio popieriaus lakštų į 3 – 4 mm storio skritulį. Tešlos skirtulį netempiant įtiesti į paruoštą formą. Ant tešlos sudėti įdarą.
- Iškočioti antrą tešlos skritulį, jį supjaustyti juostelėmis. Juosteles išdėlioti ant įdaro, jas supinant į retą tinklelį. Nupjaustyti per kraštus išlindusius tešlos galus. Pyrago viršų patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi.
- Pyragą pašauti į įkaitintą orkaitę ant apatinės lentynos. Kepti 20-15 minutes, kol viršus pradės ruduoti.
- Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 190oC. Pyragą perkelti ant vidurinės orkaitės lentynos ir kepti dar 30-35 minutes, kol pyrago viršus įgaus sodrią auksinę spalvą, o įdaras pradės burbuliuoti.
- Pyragą traukti iš orkaitės, dėti ant grotelių, kad atvėstų. Tiekti šiltą arba kambario temperatūros, su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.