Reikės:
2 kg bulvių,
700 g cukinijos (tiek gavosi nulupus ir išėmus sėklas, gali būti ir daugiau),
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
50 g krakmolo,
2 a.š. druskos,
0,5 a.š. pipirų,
1,5 a.š. kmynų,
pakelis plonųjų žarnų (nepanaudojau gal 70 cm).
Gaminimas
- Nuskustas bulves, nuluptus svogūnus ir cukiniją sutarkuoti, įmaišyti likusius produktus.
- Sudėti tarkius į žarnas, kepti apie valandą 200°C. Po pirmų 10 kepimo minučių, subadyti vėdarus dantų krapštuku, stengiantis pradurti jau iškilusias oro pūslytes. Po dar 10 minučių vėl pabadyti. Prieš kepimo pabaigą, aptepiau sviestu, kad gražiau apskrustų.
- Skonis – super, net skaniau už įprastus, o ir žymiai sveikiau.
Skanaus!