Patarimai, pastebėjimai. Nors bazilikas atrodytų nelabai būtinas, aš jo neatsisakyčiau. Priduoda gero, stipraus skonio ir puikiai dera tiek su pomidorais, tiek su cukinijomis. Naudojau žalias ir geltonas cukinijas.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
400 g cukinijų (apie 2-3 nedideles), pjaustytų mažais kubeliais
200 g vyšninių pomidorų, pjaustytų pusiau
1 česnako skiltelė, smulkinta
Keli baziliko lapeliai
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite cukinijas. Kepkite apie 5 minutes vis pamaišydami.
- Sudėkite pomidorus, česnaką. Paskaninkite druska, pipirais. Dar pakepkite kelias minutes.
- Cukinijas ir pomidorus keptuvėje truputį pastumdykite, padarykite vietos kiaušiniams. Įmuškite kiaušinius, paskaninkite juos prieskoniais. Uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 2-3 minutes, kol kiaušiniai iškeps iki jūsų norimos konsistensijos.
- Pabarstykite baziliko lapeliais ir tiekite su duona.