Angliškos bandelės su šokoladu

Puikus receptas pusryčiams. Mama per mažiau nei pusvalandį susisuka, o vaikai su didžiausiu entuziazmu tepa aviečių uogienę ant dar šiltų pusiau pjautų bandelių.

Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti bet kurios rūšies šokoladą, arba visus vienu metu: baltą, juodą ir pienišką. Esu kepusi su visais trimis šokoladais - labai skanu, nors saldu!


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Kepiau ne kartą.


Ingredientai


250 g miltų 

1 šaukštelis kepimo miltelių

1/2 šaukštelio kepimo sodos

žiupsnelis druskos

110 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais

70 g cukraus

1 vidutinis kiaušinis

120 g grietinės

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

100 g pieniško ar juodo šokolado gabaliukų


Aptepimui - pieno


Bandutės
Bandutės
www.bakingsecrets.lt



Gaminimo eiga


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą. 
  2. Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų ir šokolado gabaliukus.
  3. Kiaušinį šakute paplakite su grietine, vanile.
  4. Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
  5. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.
  6. Sudėkite bandeles ant skardos, viršų patepkite pienu.
  7. Kepkite apie16-18 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė. 



Bandutės
Bandutės
www.bakingsecrets.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis