Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti bet kurios rūšies šokoladą, arba visus vienu metu: baltą, juodą ir pienišką. Esu kepusi su visais trimis šokoladais - labai skanu, nors saldu!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Kepiau ne kartą.
Ingredientai
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
žiupsnelis druskos
110 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
70 g cukraus
1 vidutinis kiaušinis
120 g grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g pieniško ar juodo šokolado gabaliukų
Aptepimui - pieno
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
- Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų ir šokolado gabaliukus.
- Kiaušinį šakute paplakite su grietine, vanile.
- Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
- Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.
- Sudėkite bandeles ant skardos, viršų patepkite pienu.
- Kepkite apie16-18 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė.