Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas.
Patarimai, pastebėjimai. 500 g cukinijų - tai grynų cukinijų svoris, dar nenusunktų. Tarkuokite burokine tarka. Skystį nusunkiau rankomis imdama po saują tarkuotų cukinijų.
Sūrius naudojau kokius mėgstu ir visuomet turiu, bet tinka ir paprastas fermentinis sūris.
Svogūną dėjau mėlynąjį, bet tinka ir geltonas.
Naudojau šviežius, neriebius lašinukus.
Kepimo indo specialiai riebalais netepiau, man neprikibo. Jei Jūsų indas kibus, galite truputį patepti aliejumi.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ingredientai
20x30 cm stačiakampiai formai
500 g cukinijos
1 vidutinis svogūnas
1 didelė morka
200 g neriebios šviežios šoninės
50 g Čederio sūrio
50 g Parmezano sūrio
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 vidutiniai kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Jei reikia, patepkite kepimo indą riebalais.
- Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite skystį.
- Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą šoninę, kol apskrus. Dėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas ir dar truputį pakepkite. Nukelkite nuo ugnies.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite ąsotėlyje su aliejumi.
- Į didelį dubenį dėkite cukinijas, keptą šoninę su svogūnais ir morkomis, tarkuotus abiejų rūšių sūrius, berkite miltus, supilkite kiaušinių-aliejaus plakinį. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Sukrėskite paruoštą tešlą į kepimo indą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite apie 45 minutes arba kol gražiai apskrus ir apkepas sutvirtės.