Patarimai, pastebėjimai. Naudojau žalią cukiniją. Cukiniją nulupau ir išėmiau sėklas, nors to recepte nebuvo prašoma.
Iš šio kiekio gaunasi maždaug 750 ml uogienės.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
1 kg cukinijos, nuluptos ir pjaustytos kubeliais
4 maži apelsinai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 apelsino žievelės, tarkuotos
500 g cukraus
1 citrinos sulčių
1 citrinos žievelės, tarkuotos
Gaminimo eiga
- Cukinijas ir apelsinus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį šaltai.
- Į puodą sudėkite cukinijas-apelsinus su cukrumi ir citrinos sultis. Užvirkite.
- Nukelkite nuo ugnies ir 2-4 valandas leiskite pastovėti.
- Po to dar pavirkite, kol sutirštės (apie valandą).
- Pabaigoje įmaišykite apelsinų ir citrinų žieveles.