Reikės:
Voveraitės – 300 g
Bulvės – 500 g
Šoninė – 150 g
Svogūnai – 1 vnt
Miltai– 1 šaukštas
Pienas – 1 stiklinė
Pipirai, druska – pagal skonį
Gaminame
- Voveraites nuvalykite, kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite grybus ir pavirkite 5-7 minutes. Supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų.
- Nuskuskite bulves ir išvirkite.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Vis pamaišydami kepinkite ant nekarštos ugnies, kol šoninė apkeps, svogūnai pagels.
- Į keptuvę supilkite voveraites, porą minučių pakepinkite. Įberkite miltų šaukštą ar du, pakepinkite ir supilkite pieną, pagardinkite prieskoniais. Jei norite, padažą galima paskaninti greitinės šaukštu. Padažui ėmus tirštėti, nukelkite nuo ugnies.
- Patiekite virtas bulves su voveraitėmis ir padažu. Garnyrui rinkitės šviežias daržoves.