Reikės:
250 g nuluptos cukinijos;
6 obuolių;
2 nedidelių morkų;
400 g miltų;
200 g cukraus;
180 g sviesto;
3 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. cinamono;
1 a.š. malto imbiero.
Glajui reikės 100 g cukraus pudros, 3 v.š. citrinos sulčių, saujelės pistacijų.
Gaminame
* Cukiniją sutarkuojame per stambią starką, o morkas – per smulkią, obuolius smulkiai supjaustome. Išlydome sviestą.
* Kiaušinius suplakame su cukrumi, supilame sviestą bei sutarkuotas daržoves bei obuolius. Beriame persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Viską gerai išmaišome. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių. Prieš išimant patikrinkite dantų krapštuku ar pyragas jau iškepęs.
* Iškepus keksui, ruošiame glajų. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir apdengiame keksą. Apibarstome smulkintais pistacijų riešutais. Palaukiame, kol keksas pilnai atvės ir ragaujame, skanaus!