Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti tiek citrinų, tiek apelsinų žievelę arba abiejų atsisakyti. Šokoladas taip pat nėra būtinas. Asmeniškai, neatsisakyčiau nieko.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kepiau ne vieną kartą
Ingredientai
24x14 cm pailgai kekso formai
1 puodelis - 250 ml
1 1/2 puodelio (225 g) miltų
1/4 šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 vidutiniai kiaušiniai
1 puodelis (200 g) balto cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio (125 ml) saulėgrąžų aliejaus
1 1/2 puodelio (240 g) cukinijos, tarkuotos burokine tarka
100 g juodo ar pieniško šokolado gabaliukų
1 apelsino žievelės, tarkuotos
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę. Įmaišykite cukiniją. Atidėkite į šoną.
- Kitame dubenyje šluotele suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, aliejų
- Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite apie 50-60 minučių arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
- Išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių.